Kände att jag behövde förändra mig lite och bytte ut ostplättarna mot de här frallorna till mellis på jobbet. Saftiga och goda!
Zucchinifrallor, 12 st
150 g zucchini
5 ägg
1 dl riven ost
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
3 msk linfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk torkad oregano
½ dl pofiber
½ tsk salt
Sätt ugnen på 200°C. Riv zucchinin och lägg den i ett durkslag. Salta lätt och låt stå några minuter. Krama ur överflödig vätska. Vispa upp äggen lätt och blanda ner den rivna zucchinin och osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten, låt svälla i 10 minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Lyft av från plåten och låt svalna. Förvara sedan bullarna i kylen.