Under semestern ändrade jag mina frukostvanor. Från att tidigare ha ätit fil med äpple, frön och nötter tog jag mig äntligen i kragen och provade det här med att göra LCHF-gröt. Experimenterade mig fram tills jag blev nöjd med både smak och konsistens och nu är jag fast i grötträsket verkar det som. :) Min variant är dessutom paleovänlig om man låter bli att toppa med yoghurt. Så här gör jag:
Kokosgröt, 1 portion
1 ägg
1½ dl mandelmjölk
1-2 msk solroskärnor
1 krm kardemumma
1 nypa salt
1 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
2-3 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
Knäck ägget i en kastrull och tillsätt mandelmjölken. Värm på medelhög temperatur under kraftig vispning, så att det inte bränner fast i botten. Ha i övriga ingredienser, vispa samman och sänk värmen. Låt puttra ihop till önskad konsistens.
Toppa med sånt du gillar. Min favorittopping består av frön, hackade nötter, bär och rysk eller grekisk yoghurt blandad med vaniljpulver, sen häller jag på mandelmjölk.