Minipizza à la LCHF
Datum: 2017-11-16 Tid: 07:53:00
Förra helgen blev det en heldag med pargänget. Först (sen) grillunch på Bergs Klätt och sen pizza och Så mycket bättre på kvällen. Jag hade med mig egna minipizzabottnar som jag hade fixat tidigare under dagen. Snabbare går nog inte att göra och de blev riktigt goda!
Minipizza à la LCHF, 1 st
1 ägg
1 nypa salt
2 msk mandelmjöl
½ msk fiberhusk
ev. lite vatten för lösare konsistens
Uppdaterat recept - till 5 st behövs:
3 ägg
lite salt
1¼ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ dl vatten
Sätt ugnen på 200°C. Vispa upp ägget. Vispa sedan i salt, mandelmjöl och fiberhusk. Låt stå en liten stund. Tillsätt vatten till önskad konsistens. Hetta upp smör i en stekpanna. Häll i smeten och stek som en tjockare pannkaka, lite på varje sida. Lägg sedan på ett bakplåtspapper, toppa med sånt du gillar och grädda klart i ugnen i ca 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.