Bananscones
Datum: 2018-08-07 Tid: 16:03:00
Bananscones som passar alla! Glutenfria, sockerfria och paleovänliga. Dessutom snabba att göra och väldigt goda! Sötman från bananen gör att de passar utmärkt som fikabröd men även som frukost eller lunch. Goda att äta precis som de är, men funkar säkert lika bra med (nöt)smör, färskost och bär.
Pofiber och chiafrön kan förresten ersättas med mandelmjöl men gör sconesen mer kompakta och lättare att dela (om man vill det).
Bananscones, 4-8 st
1 banan
2 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
2 msk pofiber
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
en nypa salt
lite kanel
Sätt ugnen på 200°C. Mosa bananen och blanda ner äggen. Blanda övriga ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner i äggblandningen, justera mjölmängden så att smeten blir något tjockare. Klicka ut 4-8 scones (beroende på hur stora man vill ha) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Ät och njut! :)
Kommentarer
Trackback