Förra veckan fixade vi en egen liten räkfrossa hemma, bara vi två, som en fin avslutning på semestern. Provade att göra ett nytt bröd (från jillsmat.se) och det blev verkligen superbra - och så snabbfixat!
Glutenfria frallor (LCHF), 6 st
50 g smör
2 ägg
2 dl yoghurt eller crème fraiche
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Topping
2 tsk solroskärnor, pumpakärnor, sesam- eller vallmofrön
Sätt ugnen på 175°C. Värm smöret så att det blir halvsmält. Vispa ihop med ägg, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Rulla till 6 bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över valfri topping och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.