Julförberedelserna fortsätter hemma. Igår stökade jag och Sigge i köket medan Johan målade barnrummet. Gjorde vörtbröd (receptet hittade jag på
Supermat-bloggen) och griljerade skinka som vi sen provsmakade till kvällsmaten. Så gott och mysigt!
Glutenfritt vörtbröd (LCHF)
6 ägg
1 dl vatten
1 msk honung
2½ dl mandelmjöl
2 msk vörtmix
1 msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop ägg, vatten och honung. Vispa ner övriga ingredienser och låt smeten svälla i 5 minuter. Häll sedan smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter (håll koll och känn med potatissticka att brödet inte är kladdigt i mitten).
Skiva upp, ät och njut! :)
Kan förvaras i kylen några dagar, annars brukar jag frysa och ta fram och tina så många skivor jag vill ha, eller rosta.