Lussekatter (LCHF)
Datum: 2018-12-10 Tid: 16:11:00
Igår var det en sån där härlig söndag! Snö på marken, sol och några minusgrader - helt perfekt! Vi hade siktet inställt på fixardag, började ute hela familjen där jag och Sigge mest stod och tittade på Johan när han grävde. Sen gick vi in och fortsatte grejandet där, jag i köket och Johan i barnrummet. Älskar att bo i hus!
Fixade ett gäng lussekatter (gjorde dubbel sats) inför torsdag och Lucia. Var såklart tvungen att provsmaka igår till kaffet efter lunchen. Jag är genomförkyld så kan inte uttala mig jättemycket om smaken men saftiga blev de i alla fall. Johan tyckte de var goda. :)
Lussekatter (LCHF), 8-10 st
3 ägg
4 msk sötströ
1 dl grädde
1 dl kesella
50 g smält smör
1 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 pkt saffran (½ g)
uppvispat ägg
russin
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och sötströ fluffigt, det tar några minuter. Tillsätt grädde, kesella och smält smör och vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt dem sedan till äggblandningen. Vispa tills det är ordentligt blandat. Låt svälla i minst 5 minuter. Forma sedan lussekatterna. Blöt händerna med kallt vatten innan du rullar dem så fastnar de inte i händerna. Pensla med uppvispat ägg och tryck ner russin. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått lite färg (kolla framförallt undersidan).
Kommentarer
Trackback