Fröknäcke
Datum: 2019-01-11 Tid: 07:24:00
Igår gjorde jag en ny laddning fröknäcke. Tänker att det är bäst att passa på innan myran kommer, vilket kan bli vilken dag som helst nu... Två plåtar blev det så nu klarar jag mig förhoppningsvis ett litet tag i alla fall. Annars brukar det vara strykande åtgång på dem, så goda med smör, lagrad ost och marmelad!
Fröknäcke, 2 plåtar
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
1 msk chiafrön
3 msk pofiber
1½ msk fiberhusk
1-2 tsk brödkryddor
½ tsk salt
3¾ dl hett vatten
flingsalt
Sätt ugnen på 160°C varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan på vatten och blanda ordentligt. Låt stå en stund. Häll upp på två plåtar klädda med bakplåtspapper och bred ut så tunt som möjligt med hjälp av en slickepott. Se bara till att det inte blir några lufthål. Strö över flingsalt och ställ in plåtarna i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och skär i rutor med hjälp av en pizzaskärare (eller hoppa över det här momentet och bryt i bitar när knäcket är klart). Byt plats på plåtarna och grädda sedan ytterligare 20-30 minuter tills fröknäcket torkat helt. Håll koll så att det inte bränns. Stäng av ugnen och låt gärna plåtarna stå kvar på eftervärmen.
Kommentarer
Trackback