Kanelbullesnittar
Datum: 2019-01-09 Tid: 06:56:00
När jag hade kalas i mitten av december ville jag såklart bjuda på gofika, men det kändes samtidigt kul att bjuda på nåt som inte skrek JUL. Ända sen jag var liten har det varit väldigt noga att mina födelsedagspresenter inte varit inslagna i julklappspapper och jag håller fortfarande fast vid det där. ;) Så istället för att gå loss på saffran eller pepparkakskryddor (älskar båda!) fick det bli de här kanelbullesnittarna istället. VANSINNIGT goda! Receptet hittade jag på Fridas bakblogg (länk).
Kanelbullesnittar, ca 50 st
150 g smör, rumsvarmt
1½ dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3¾ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
uppvispat ägg
½ tsk kardemumma
½ tsk kanel
pärlsocker
Sätt ugnen på 175°C. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och kardemumma till en smidig deg. Rulla till tre längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta till en aning. Pensla med uppvispat ägg och strö över kardemumma, kanel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna lite, skär sedan i snittar.
Kommentarer
Trackback