Mango- och mozzarellasallad med chili och salladslök
Datum: 2019-01-09 Tid: 07:48:00
I söndags överraskade vi Kristin med en liten babyshower. Jag hade fått i uppdrag att fixa en lätt sallad och hade med mig den här godingen som jag och Johan gjorde flera gånger i somras när det var som allra varmast. Fräsch, enkel och fin att titta på! :) Sen hade Pernilla och Elisabeth fixat fika: kladdkakecookies, minisemlor och marshmallows- och jordnötstryfflar. Inget dåligt kalas alltså!
Mango- och mozzarellasallad med chili och salladslök, 6 bufféportioner
valfri sallad, t.ex. bladspenat
2 mogna mangor (alternativt 2 frp fryst)
200 g mozzarella
2 salladslökar
1 liten röd chili
8 körsbärstomater
ev. 1 lime
olivolja
flingsalt, svartpeppar
koriander (helst färsk)
Skala mangon och skär fruktköttet i bitar, alternativt tina mangon och låt den rinna av. Skär eller bryt mozzarellan i lika stora bitar. Skiva salladslöken tunt och strimla chilin. Skiva tomaterna. Fördela salladen på ett fat och lägg på mango och mozzarella. Strö över salladslök, chili och tomater. Riv ev. över limeskal. Ringla över olja, salta och peppra. Avsluta med att strö över koriander.
Kommentarer
Trackback