”Varför gör jag inte broccoligratäng oftare?” var min första tanke efter att jag hade gjort den här. Så gott ju och perfekt sätt att få användning för bortglömda lökhalvor och liknande i kylen. Vi åt den tillsammans med en vegofärssås som jag slängde ihop men funkar egentligen lika bra att äta som den är med, kanske med lite sallad och en klick crème fraiche till.
Broccoligratäng
500 g broccoli
1 pkt frysta sojabönor
1 lök (röd eller gul)
2 ägg
2½ dl grädde
salt, peppar
150 g fetaost
Sätt ugnen på 225°C. Förväll broccolin och dela i mindre bitar. Hacka löken. Lägg broccoli, sojabönor och lök i en ugnsform. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över grönsakerna. Smula över fetaost och gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills gratängen stelnat och fått fin färg.