Halloumigryta med curry
Datum: 2019-07-02 Tid: 07:40:00
Vi fortsätter att äta alltmer vegetariskt här hemma. Känns bra för samvetet förstås men också för att det är så gott! Halloumi är som sagt en gemensam favorit och får ofta vara med i grytor och liknande för att få det lite matigare (och godare - lite ost behövs alltid ;)).
Halloumigryta med curry, 4 portioner
2 pkt halloumi
2 tsk curry
2 krm örtagårdskryddor
2 vitlöksklyftor
1-2 krm cayennepeppar
1 burk kokosmjölk
2 dl crème fraiche
2-3 msk mango chutney
250 g förvälld broccoli
1 pkt frysta sojabönor
1 banan
salt, peppar
koriander
Förväll broccolin om den är fryst .Skär halloumin i tärningar och stek i lite rapsolja tills de fått färg. Krydda med curry, örtagårdskryddor och cayennepeppar och pressa över vitlöken. Häll på kokosmjölk, crème fraiche och mango chutney. Låt koka upp. Rör ner broccoli och sojabönor och låt puttra i 5-10 minuter tills broccolin är mjuk. Stäng av värmen. Skiva bananen och blanda i den. Smaka av med salt, peppar och koriander.
Kommentarer
Trackback