Mitt go to-fika när jag vill ha nåt snabbt och gott är bananscones (
länk), lätt att slänga ihop och uppskattas av alla. Idag fick det bli en variant med blåbär som blir lite sötare än banansconesen, där sötman kommer från blåbären.
Blåbärsscones, 6-8 st
1 banan
2 ägg
1½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk pofiber (kan ersättas med mandelmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200°C. Mosa bananen och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner i äggblandningen till en ganska fast smet. Blanda till sist ner blåbären, försök att inte röra runt för mycket. Klicka ut 6-8 scones på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till och nagga med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.