Är inne i en riktig brödperiod just nu. Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. Häromdagen gjorde jag en laddning långpannebröd, så smidigt!
Glutenfritt långpannebröd
6 ägg
1½ dl mandelmjölk
½ dl yoghurt (gärna grekisk)
2 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
2 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
lite salt
brödkryddor
valfria frön, t.ex. pumpakärnor, solroskärnor och/eller sesamfrön
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop ägg, mandelmjölk och yoghurt. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner dem i äggvispet. Låt svälla i 15 minuter, smeten ska bli kladdig men relativt tjock. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna och skär i bitar.