Smörgåstrenden fortsätter, rostisar äts flitigt här hemma. Häromdagen gjorde jag den här morotslimpan, blev riktigt bra så här kommer receptet.
Glutenfri morotslimpa
6 ägg
2 dl vatten
2 dl finriven morot
3 dl mandelmjöl
¾ dl pofiber (alt. mer mandelmjöl)
½ dl kokosmjöl
3 tsk fiberhusk
½ dl linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 krm brödkryddor
Sätt ugnen på 180°C varmluft (eller 200°C vanlig). Vispa ihop ägg och vatten. Blanda övriga ingredienser förutom morötterna i en annan bunke. Rör sedan ner i äggvispet och blanda till sist ner morötterna. Låt svälla i 5-10 minuter.
Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper (eller smord med kokosolja). Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i skivor.