Bananbröd - en blandning mellan bröd och kaka, lagom sött och väldigt gott med smör på. Receptet kommer från Anja Fosnor, med några småjusteringar.
Bananbröd
3 mogna bananer
6-8 färska urkärnade dadlar (kan ersättas med 1 msk honung eller uteslutas)
4 ägg
2 dl riven kokos
1,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 msk smält kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt
banan eller valnötter till dekoration
Sätt ugnen på 180°C. Mixa banan och dadlar med stavmixer, alternativt mosa bananen och hacka dadlarna i småbitar. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva en banan på längden och lägg ovanpå (eller toppa med valnötter). Grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter.