Testade ett nytt recept på pizzabotten för ett tag sen och det blev riktigt bra, sådär krispig som jag gillar. Otroligt lättfixad dessutom! Kommer hädanefter bara använda mig av det här receptet.
Glutenfri pizzabotten
2 ägg
1 dl crème fraîche
1 msk vatten
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 180°C. Vispa ihop ägg, vatten och crème fraîche. Vispa ner övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en plåt klädd med bakplåtspapper, bred ut så att den är ca 5 mm tjock. (Viktigt att vara snabb så inte fiberhusken hinner svälla för mycket.) Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Den ska knappt ha fått färg men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader. Ta ut botten, bred på tomatsås och toppa med valfri topping. Grädda i ytterligare 8-10 minuter.