Sandefjordsås
Datum: 2020-10-13 Tid: 13:07:00
Min favoritsås när det kommer till fisk. Extra god till perfekt grillad torskrygg, som Johan råkar vara expert på. Lördagens middag alltså, den gick inte av för hackor! Till och med Sigge vaknade ur sin kvällsdvala och höll span, i hopp om att få slicka tallriken.
Sandefjordsås, 4 portioner
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
100 g rumsvarmt smör, hyvlat eller tärnat
1-2 tsk citronsaft
0,5 tsk fransk senap
0,5 dl hackad gräslök
salt, peppar
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
100 g rumsvarmt smör, hyvlat eller tärnat
1-2 tsk citronsaft
0,5 tsk fransk senap
0,5 dl hackad gräslök
salt, peppar
Koka upp grädde och crème fraîche. Låt puttra ihop på låg värme. Sänk värmen till lägsta och ha i smöret lite i taget tills det smälter. Pressa i citronsaft och rör ner senapen. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar.