Crêpes med kantarellstuvning
Datum: 2020-09-14 Tid: 09:51:00
För några veckor sen plockade vi kantareller och när Johan pratade om crêpes blev middagsvalet enkelt: crêpes med kantarellstuvning såklart!
Crêpes med kantarellstuvning, 4 st
4 ägg
2 dl grädde/mjölk/växtbaserat alternativ
1,5 msk fiberhusk
en nypa salt
Kantarellstuvning:
200 g förvällda kantareller
2 msk hackad lök (jag hade rödlök)
lite riven vitlök
1,5 dl grädde
3 msk färskost
1 msk hackad persilja
2 dl grädde/mjölk/växtbaserat alternativ
1,5 msk fiberhusk
en nypa salt
Kantarellstuvning:
200 g förvällda kantareller
2 msk hackad lök (jag hade rödlök)
lite riven vitlök
1,5 dl grädde
3 msk färskost
1 msk hackad persilja
salt, peppar
riven ost
riven ost
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Stek på medelvärme och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader. Gör sedan kantarellstuvningen. Fräs kantareller och lök. Tillsätt vitlöken, slå på grädde och rör ner färskosten. Låt puttra ihop tills det tjocknat. Smaka av med salt, peppar och persilja.
Fördela stuvningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Kommentarer
Trackback