I söndags gjorde vi storkok hemma. Det blev en riktigt god kycklinggratäng som gjorde sig bra i matlådan. Johan öste på med curry, extra gott för någon med täppt näsa och nedsatt lukt- och smaksinne just nu.
Kycklinggratäng med kokosmjölk och curry, 6 portioner
1 kg kycklingfilé
3 morötter
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
125 g frysta sojabönor
2 burkar kokosmjölk
2 msk kycklingfond
2 msk mango chutney
1 msk curry
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen om den är fryst. Skär i mindre bitar och stek runt om i lite matfett tills kycklingen fått fin färg. Lägg över i en ugnsform. Skala och slanta morötterna (delade i halvmånar pga Olivia). Hacka löken och vitlöken. Fräs grönsakerna tills morötterna mjuknat lite. Rör ner sojabönorna mot slutet. Häll över grönsakerna i formen. Krydda med salt och peppar. Häll kokosmjölken i en burk. Rör ner mango chutney och smaka av med curry, salt och peppar. Häll över i formen och strö över riven ost.
Ställ in gratängen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills osten smält och fått fin färg.