Här kommer ett tips på en superenkel vegogratäng! Improviserade ihop den förra veckan och blev så gott, måste göras snart igen! :)
Krämig halloumigratäng med soltorkade tomater, 4 portioner
2 pkt halloumi
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
8-10 bollar fryst spenat
2 dl crème fraîche (lätt eller vanlig)
2-3 msk soltorkad tomatkräm (eller hackade soltorkade tomater)
2 msk färsk basilika, hackad
salt, peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skär halloumin i kuber och lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen medans den blir varm. Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en kastrull. Ha i spenat, crème fraîche och soltorkad tomatkräm. Koka upp och låt puttra tills spenaten tinat. Smaka av med basilika, salt och peppar. Ta ut halloumin ur ugnen och häll över såsen i formen. Blanda runt och strö sedan på riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter.