Upptäckte att jag glömt lägga upp receptet på de här frallorna. Godast nybakade såklart men funkar fint att dela och rosta också.
Glutenfria frallor, 4-6 st
3 ägg
1,5 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
1 msk psylliumhusk
1 msk pofiber
1,5 tsk bakpulver
2 msk färskost (eller crème fraîche)
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 nypa flingsalt
valfria frön att toppa med
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (annars 200 grader). Häll alla ingredienser i en skål, mixa med stavmixer eller kör i matberedare till en smet. Blöt händerna i kallt vatten, rulla 4-6 bollar och platta till.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och toppa med valfria frön. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.