Ugnsbakad gröt
Datum: 2022-01-18 Tid: 09:52:05
Helgtradition: ugnsbakad gröt till frukost. Har testat olika varianter med blåbär, hallon och äpple. Goda allihop! Utgått ifrån samma recept, men när jag gjorde med äpple skippade jag bananen och hade i ett litet rivet äpple istället, och tog russin istället för bär. Receptet räcker till fyra små formar eller två lite större.
Ugnsbakad gröt, 2 portioner
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
kanel eller kardemumma
2 ägg
1 banan
0.75 dl kvarg eller yoghurt
ev. 1 msk flytande honung
blåbär, hallon
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mosa bananen och vispa upp ägget. Rör ihop med kvargen. Ha i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Vänd i bären försiktigt. Smörj två eller fyra små ugnsformar och fördela smeten i dem. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med sylt och yoghurt, eller lägg upp i en djup tallrik och häll på mjölk.
Kommentarer
Trackback