Kyckling i gräddig senapssås
Datum: 2009-04-26 Tid: 18:33:38
Idag bestämde mamma maten och vi utgick från ett recept hon hittade på nån GI-sida. Det smakade betydligt mindre än jag hade väntat mig, så jag fick krydda extra efteråt. Det var helt okej, men höjdpunkten var utan tvekan salladen med bl.a. grekisk fetaost, soltorkade tomater och avokado. I just can't get enough.
Nu ska jag och päronen bege oss mot Godishuset och införskaffa nåt gott till myset ikväll.
Nu ska jag och päronen bege oss mot Godishuset och införskaffa nåt gott till myset ikväll.
Kyckling i gräddig senapssås, 3 portioner
2 kycklingfiléer
1-2 schalottenlökar
Sås
3 dl grädde (jag blandade matlagnings- och mellangrädde)
2-3 tsk dijonsenap
1-2 tsk vitlöksklyftor
salt
peppar
persillade
Sätt ugnen på 225°C. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg över i en smord ugnssäker form. Stek löken mjuk och fördela ovanpå kycklingen. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Blanda grädde och dijonsenap i en kastrull. Pressa ner vitlöken och koka upp. Låt sjuda några minuter tills det tjocknat en aning. Smaka av med kryddor. Ta ut kycklingen ur ugnen när den är färdig och häll över gräddsåsen i formen.
Kommentarer
Trackback