Lax igen, jag vet. Men som ni antagligen förstått vid det här laget är lax nånting jag verkligen gillar, och det återkommer med jämna mellanrum. Har bara ett ord att säga om dagens middag: Mums!
Nu ska jag traska över till Wilma och få hjälp med deklarationen från Norge.
Lax med bacon- och kantarelltäcke, 3 portioner
3 laxfiléer
knappt ½ pkt bacon
1 liten gul lök
1 burk kantareller
1 vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraiche
svartpeppar
pepparmix
salt
Låt kantarellerna rinna av väl. Strimla baconet och hacka löken. Stek svamp, bacon och lök tillsammans i en stekpanna i några minuter. Pressa ner vitlöken, tillsätt crème fraichen och låt puttra i 1-2 minuter. Smaka av med nymalen svartpeppar. Lägg laxfiléerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med salt och pepparmix. Fördela svampröran ovanpå och baka i mitten av ugnen på 200°C i ca 15 minuter.
Servera med sallad och förslagsvis en vitlökssås (crème fraiche, persillade, vitlökssalt, pepparmix).