Det här receptet kommer från Gordon Ramsay's F Word som jag kikade på häromdagen. Tyckte det verkade så himla smarrigt att jag var tvungen att testa. Och jodå, Gordon kan sin sak. Tots att han svär lite väl mycket har jag faktiskt börjat gilla honom allt mer, så bli inte förvånade om det dyker upp fler recept från honom framöver.
Pangasius med tomatsalsa och knaprigt örttäcke, 4 portioner
2 pangasiusfiléer
1 brödskiva
20 g riven parmesan
1 näve persilja
salt, peppar
olivolja
Tomatsalsa
8-10 körsbärstomater
2 sharlottenlökar
1 liten näve basilika
salt, peppar
Börja med örttäcket. Mixa bröd, parmesan och persilja. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Dela pangasiusfiléerna i fyra jämnstora bitar. Krydda på båda sidor med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn fisken i ca 1 minut på båda sidor tills de fått lite färg. Ringla lite olivolja i botten på en ugnssäker form och lägg över filéerna. Halvera tomaterna och hacka löken. Ha i lite extra olivolja i samma panna som du stekte fisken och hetta upp. Låt tomater och lök steka ihop. Hacka basilikan och tillsätt den. Krydda med salt och peppar. Ta av från plattan när tomaterna börjar gå i sönder. Låt svalna. Fördela salsan ovanpå fisken och toppa med örttäcket. Baka i ugnen på ca 200°C i 8-10 minuter tills täcket blivit gyllenbrunt och fisken är färdig.
Lägg upp på en tallrik, ringla lite olivolja och balsamico (det här hoppade jag över, vi hade ingen balsamico) över och runt fisken och dekorera med några basilikablad.