Egentligen har jag ju lagt ner det här med att detoxa, men här kommer iallafall ett detoxrecept som föll mig i smaken. Övriga i familjen åt spaghetti och köttfärssås medan jag gjorde den här auberginegratängen (tog lite köttfärssås också, längst bak på bilden). Egentligen skulle jag använt mig av fetaost, men vi hade bara camembert hemma så det fick gå lika bra.
Auberginegratäng med tomatsås, 1 portion
½ aubergine
3 soltorkade tomater
50 g fetaost (jag tog camembert)
olivolja
basilika
Tomatsås
¼ gul lök
½ vitlöksklyfta
2 tsk balsamvinäger
¼ burk krossade el. hela tomater
basilika
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C. Börja sedan med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök och stek sedan tillsammans i olivolja. Häll på balsamvinäger, tomater och basilika. Låt koka i 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar.
Lägg de soltorkade tomaterna i blöt. Skiva auberginen. Stek skivorna i olja tills de blivit mjuka. Hacka tomaterna och varva sedan dem, auberginen och osten i en smord ugnssäker form. Häll tomatsåsen ovanpå och toppa med lite smulad ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.