Idag blev det lax i ny tappning till middag. Har egentligen ingen koll alls på hur mycket av allt jag hade i utan prövade mig fram, så receptet är lite på en höft. Pesto och lax var hur som helst en jättegod kombination, och smakerna kom verkligen fram extra mycket efter att ha fått gotta sig i ugnen en stund. Kanske en ny favorit?
Pestolax, 1 portion
1 laxfilé
citronpeppar
½ dl crème fraiche
1 msk majonnäs
2-3 msk pesto
5 svarta oliver
3 soltorkade tomater
salt, peppar
ev. vitlökspulver och örter
Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Krydda på båda sidor med citronpeppar. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt. Blanda samman crème fraiche, majonnäs och pesto. Hacka tomater och oliver och rör ner. Smaka av med salt och peppar (och övriga kryddor). Fördela röran ovanpå laxfilén och baka i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.