Jag hade helt glömt bort det här receptet. Testade Ernst Kirchsteigers mikrovariant den här julen, jättesmidigt och försvinnande gott. Glömde tyvärr att ta en bild, så ni får hålla tillgodo med bilden nedan. Visst ser det lockande ut?
(Bild: recept.nu)
Knäckbräck i mikron
1½ dl vispgrädde
2 dl socker
1½ dl ljus sirap
2 dl rostade cashewnötter
1 dl rostade hasselnötter
1 dl rostade valnötter
1 msk smör
Blanda grädde, socker och sirap i en mikrotålig skål. Kör i ca 8-12 minuter på högsta effekt. Gör kulprovet, går det att rulla till en hård kula (avgör själv hur hård du vill ha, jag gillar mina ganska mjuka) är det klart. Häll i nötter och smör och blanda ordentligt. Bred ut på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar och förvara i kylen.