Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vit chokladtryffel. I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime. Hade i så lite att det knappt märktes, men ruskigt goda blev de iallafall. Ett lite hårdare yttre som det blev lite "crunch" i (ni vet som när man tar en tugga av en biskvi) och ett mjukare krämigt inre. Väldigt sött, men det är ju vit choklad alltid, och jag fullkomligt älskar vit choklad. Om ni också gör det måste ni testa! Cause I think I just died and went to chocolate heaven.
Vit chokladtryffel
1 dl vispgrädde
300 g vit choklad, hackad
(2 msk cointreau el. apelsinsaft)
2 msk rumsvarmt smör
200 g vit choklad
florsocker
Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen i en skål. Rör tills chokladen smält. Rör ner smör (och likör eller saft) och fortsätt att röra tills smeten tjocknar något. Bred ut tryffelsmeten på ett fat, täck med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme. Forma sedan kulor av smeten och lägg på bakplåtspapper. Ställ tillbaka i kylen att stelna i 1-2 timmar.
Hacka chokladen och smält den till hälften i micron. Rör den slät. Doppa tryffelkulorna i chokladen och rulla dem därefter i florsocker. Ställ svalt att stelna.