Egentligen hade jag tänkt äta lax med ädelost idag, men min mage skrek efter bacon - its' wish is my command - så jag letade fram ett baconpaket i frysen och lät fantasin flöda. Blev inte sådär jättekreativt egentligen, busenkelt är ett mer passande ord. Var ju inställd på att äta något med ost, men ädelosten byttes ut mot brie istället, och eftersom jag gillar ost i alla dess former (ja, nästan iallafall) kunde jag inte göra annat än att gilla det krämiga resultatet.
Baconlindad brie, 1 portion
5 skivor brieost (ca 1,5 cm tjocka)
5 baconskivor
svartpeppar
Värm ugnen till 225ºC. Dela brien i lagom stora bitar och linda en baconskiva runt varje. Lägg i en ugnsfast form och gratinera i ugnen i 5-10 minuter, tills baconet fått önskad färg och osten smält.
Toppa den baconlindade osten med lite svartpeppar och servera med en sallad och rostade nötter.