Jag minns ärligt talat inte när jag åt pizza senast, så idag var det verkligen på tiden. Kände inte för att göra egen pizzadeg och behöva vänta på att den skulle jäsa, och hade ingen pizzamix hemma, så det blev en LCHF-variant istället. Visst är det godare med vanlig pizzadeg - jag gillar ju det där frasiga tuggmotståndet - men det här var inte så dumt det heller. Som vanligt kunde jag inte bestämma mig för vad jag var mest sugen på, så det blev två pizzor i en.
Hemmagjord pizza, 1 portion
2 ägg
1½ dl keso (jag hade feta oliv)
½-1 dl riven ost
basilika
oregano
pepparmix
chilisås
texmexkryddad kyckling
rökt skinka
soltorkade tomater
fetaost
oliver
parmesan
Sätt ugnen på 200°C. Låt keson rinna av. Knäck äggen och lägg äggvitorna i en skål, och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda sedan keso med äggulor, ost, basilika, oregano och pepparmix. Vänd ner äggvitorna. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på chilisås och lägg sedan på övriga ingredienser. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite oregano eller pizzakrydda vid servering.
Jag åt pizzan med en vitlökssås (crème fraiche, riven vitlök och pizzakrydda) till och det smakade himmelskt. Bör kanske tilläggas att det var väldigt svårt att flytta över pizzan till tallriken utan att den gick i sönder, men smakmässigt gjorde det ju ingen som helst skillnad.