Tanken var att göra något med kyckling till middag, men längre än så sträckte sig inte min planering. Spånade runt lite efter inspiration, och efter att ha läst ett recept på Aftonbladets Mat & Vin-sida blev jag sugen på att försöka mig på att göra kycklingbiffar. Oh my, varför har jag aldrig gjort det förut?
Kycklingbiffar med fetaost och soltorkade tomater, 2 portioner
1 kycklingfilé, finhackad (eller kycklingfärs)
3 baconskivor
ca 50 g fetaost
2-3 soltorkade tomater
1 msk basilika
salt, peppar
Hacka bacon, fetaost och soltorkade tomater grovt. Blanda med kycklingen och kryddorna. Stek en liten bit av kycklingblandningen på medelstark värme. Smaka av. Forma resten av blandningen till biffar och stek dem gyllenbruna.
Jag åt biffarna med avokado, champinjoner, körsbärstomater och en sås gjord på crème fraiche smaksatt med pepparmix och basilika.