Testade som sagt ett nytt fiskrecept idag. När jag var liten var jag övertygad om att den enda fisken som var god var lax, och det där har suttit i så länge jag kan minnas, för så fort jag planerat att äta fisk har det alltid blivit lax. För att vidga våra vyer lite bestämde jag och mamma oss därför för att prova ett recept med hokifiléer istället. Och jag kan lova att det inte var sista gången jag åt det! Hittade ursprungsreceptet
här.
Gratinerad fisk, 4 portioner
4 hokifiléer (eller lax/torsk)
1 purjolök, strimlad
2 dl rökt skinka, strimlad
2 dl champinjoner (eller annan svamp)
2 dl lätt crème fraiche
1 msk tomatpuré
½ dl färsk basilika, strimlad
3 msk persilja, strimlad
salt
svartpeppar
3 msk riven parmesan
Sätt ugnen på 200ºC. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Fräs strimlad purjolök, skinka och champinjoner lätt i en medelvarm panna. Rör ner crème fraiche, tomatpuré, strimlad basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över fisken i formen. Strö över parmesan och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
Vi åt fisken tillsammans med ris, tomater och
Findus bladspenat-, paprika- och sockerärtsblandning.