Idag log min kreativa sida mot mig, och jag kände för att experimentera lite. Kollade vad som fanns i kylen och frysen, och mixade ihop en gratäng på tomatsås, räkor och champinjoner och min nya älskling parmesan. Tog högst en kvart och gjorde min hungriga mage lycklig (även om resultatet liknar kattspya lite väl mycket).
Gratinerade räkor i tomatsås, 1 portion
1 dl skalade räkor
2 stora champinjoner
1 msk tomatpuré
½ dl chilisås
½ dl lätt crème fraiche
körsbärstomater, hackade
1 vitlök, hackad
basilika
pepparmix
parmesan
valnötter, hackade
Stek champinjonerna i smör tills de fått färg. Krydda med pepparmix. Blanda chilisås, tomatpuré, crème fraiche, tomater, vitlök, basilika och räkor. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över riven parmesan. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5-10 minuter. Strö över hackade valnötter vid servering.