Nya smaker
Datum: 2009-01-10 Tid: 17:31:25
Idag provade vi ett nytt recept som jag hittade i en tidning i Norge. Gjorde lite egna ändringar - som vanligt, med andra ord - och resultatet blev riktigt lyckat. Kanel och ingefära gav en annorlunda touch som åtminstone föll mig och mina föräldrar i smaken.
Kycklingwok med avokado, 4 portioner
4 kycklingfiléer i strimlor
2 schalottenlökar i båtar
1 squash i skivor
2 mogna avokador i bitar
valfri mängd färska champinjoner
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
salt, peppar
3 msk soja
2,5 dl lätt crème fraiche
pinjenötter
gröna bönor
olivolja
ris
Stek kycklingstrimlorna i olja i ca 5 min. Ta upp kycklingen och lägg i lök och squash. Låt det steka i 3-4 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och lägg i champinjonerna. Krydda med salt, peppar, kanel och ingefära. Blanda i soja och crème fraiche. Låt puttra samman i någon minut. Blanda till sist i avokado och strö över pinjenötter.
Servera med sojasås, kokt ris och gröna bönor.
Kycklingwok med avokado, 4 portioner
4 kycklingfiléer i strimlor
2 schalottenlökar i båtar
1 squash i skivor
2 mogna avokador i bitar
valfri mängd färska champinjoner
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
salt, peppar
3 msk soja
2,5 dl lätt crème fraiche
pinjenötter
gröna bönor
olivolja
ris
Stek kycklingstrimlorna i olja i ca 5 min. Ta upp kycklingen och lägg i lök och squash. Låt det steka i 3-4 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och lägg i champinjonerna. Krydda med salt, peppar, kanel och ingefära. Blanda i soja och crème fraiche. Låt puttra samman i någon minut. Blanda till sist i avokado och strö över pinjenötter.
Servera med sojasås, kokt ris och gröna bönor.
Kommentarer
Trackback