Igår blev det chips, dipp, godis och film och idag ser det ut att bli det samma. Jag och mamma tog en promenad ner till Godishuset idag igen, och pinsamt nog var det samma person som jobbade. Nåja, vad gör man inte för lite godis och tidningar?
Innan promenaden gjorde vi mat. Eftersom vi hade en kruka basilika och parmesan från igår letade jag efter recept som innehöll just de två ingredienserna, och fastnade för ett som jag hittade
här. Gjorde lite ändringar och gott blev det. Såsen blev lite väl rinnig eftersom jag var för hungrig för att låta kräftstjärtarna rinna av ordentligt, men smaken var det inget fel på.
Jag menar, hur kan man misslyckas när man lagar mat med parmesan?
Basilikasås med kräftstjärtar, 4 portioner
2 vitlöksklyftor
¾ kruka basilika
½ dl dill
2 dl riven parmesanost
2 dl matlagningsgrädde
1 msk lätt crème fraiche
1 burk kräftstjärtar
pepparmix
Hacka vitlöksklyftor i mindre bitar och mixa (matberedare eller stavmixer) tillsammans med basilika, dill, ost och matlagningsgrädde. Häll över i en kastrull och koka upp. Tillsätt crème fraichen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och lägg ner dem i såsen. Smaka av med pepparmix.
Avnjöts tillsammans med broccoli, blomkål, pasta och sallad.