Paj är aldrig fel
Datum: 2009-06-22 Tid: 19:35:59
Letade inspiration till en köttfärspaj igår och hittade ett spännande recept här. Gjorde som vanligt lite ändringar och det blev verkligen kanongott! Nu är det visserligen svårt att misslyckas med paj, men iallafall. Smakade en liten bit igår när den var rykande het, men när jag åt den till middag idag åt jag den kall och den var minst lika god - kanske till och med godare. Jag älskar när det är en krämig fyllning eller - som i det här fallet - ett krämigt täcke. Den här pajen kommer definitivt göras igen!
Kantarell- och köttfärspaj, 4 portioner
valfri pajdeg, t.ex. den här
Fyllning
500 g köttfärs
1 stor gul lök
1 burk kantareller
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl chilisås
salt, peppar
Täcke
2-3 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 dl riven ost
1 tomat (el. valfri mängd körsbärstomater)
salt, peppar
Häll av vattnet från kantarellerna. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Värm en stekpanna med lite smör och fräs lök, vitlök och svamp i några minuter. Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Ha i chilisås och smaka av med salt och peppar. Häll över allt i pajskalet.
Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka tomaten i småbitar och rör ner tillsammans med riven ost. Krydda. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och baka pajen i mitten av ugnen på 200°C i 15-30 minuter, beroende på pajdegen.
Kommentarer
Trackback