Pangasius
Datum: 2009-03-29 Tid: 18:53:46
Idag testade vi för första gången pangasius, eller vietnamesisk sjötunga som den också kallas. Tydligen är den varken vietnamesisk eller någon sjötunga, utan en mal som odlas i hela Ostasien. Gott blev det hur som helst, och det kändes kul att bryta av lite mot all lax jag annars äter. Vi knåpade ihop ett eget recept och lät mango chutney bli den dominerande smaken. Jag har konstaterat att jag är helt såld på mango chutney.
Pangasius med mango chutney, 4 portioner
3-4 pangasiusfiléer
½ lök
½ dl strimlad purjolök
½ paprika
2½ dl crème fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk mjöl
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
salt
Hacka lök och paprika, strimla purjolöken. Stek i lite olja på svag värme i några minuter. Lägg över i en ugnssäker form. Krydda pangasiusfiléerna med salt och citronpeppar och lägg ovanpå löken och paprikan. Blanda crème fraiche, mango chutney och mjöl, och pressa i vitlöken. Fördela ovanpå fisken och gratinera i ugnen på 200-225°C i ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback