Mamma köpte Saint Agur - en jättegod blåmögelost - av mig när jag jobbade i fredags. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle använda den eller pesto till min lax förut, så det fick bli både och. Laxen blev precis lagom saftig. Alltid lika gott.
Lax med ädelost och pesto, 1 portion
1 laxfilé
citronpeppar
Saint Agur eller annan ädelost
2 msk crème fraiche
2 msk pesto
vitlökspulver
chilipeppar
svartpeppar
Krydda laxfilén på båda sidor med citronpeppar. Gör ett snitt diagonalt i mitten med en kniv. Mosa ädelost tillsammans med ca 1 msk crème fraiche. Krydda extra med lite svartpeppar. Fyll snittet med oströran. Blanda pesto med 1 msk crème fraiche. Krydda med vitlökspulver och chilipeppar och bred på laxen. Baka i ugnen på 200°C i ca 15 minuter. Mal över svartpeppar vid servering.