Innan spisen och ugnen förflyttades från köket ut i hallen under trappan gjorde vi en riktig klassiker här hemma. Jag och mamma gillar när det är extra allt (bacon, champinjoner, ananas, banan, jordnötter), men eftersom pappa inte gillar banan eller jordnötter och Andreas i princip bara vill ha kyckling, bacon och sås fick vi dela upp det i formen så att alla fick ett varsitt hörn. Alla nöjda och glada.
Flygande Jakob, 4-6 portioner
1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1 burk ananas
1 burk champinjoner
2 bananer
3 dl grädde
1 dl chilisås
svartpeppar
1 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 225°C. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Klipp baconet i bitar och stek på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Häll av spadet från ananasen och champinjonerna. Skiva bananerna. Fördela bacon, ananas, champinjoner och banan ovanpå kycklingen. Blanda ihop grädde (ev. kan den vispas innan för tjockare konsistens, men det är inte nödvändigt) och chilisås. Smaka av med svartpeppar. Bred ut blandningen över de andra ingredienserna i formen. Strö över jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med ris och sallad.