Här kommer receptet på maten jag hade längtat så efter. Och minnet svek mig inte: det var precis lika gott som jag hade för mig att det var. Inte alls tidskrävande heller, klart på en halvtimme. Ett tips är att ha i lite senap i taget och smaka av eftersom, eftersom det lätt tar över smakmässigt om det blir för mycket.
Skinkstrimlor i gräslökssås, 4-5 portioner
1 kg färsk skinka
ev. svartpeppar
6 stjälkar blekselleri
2 msk smör
2 köttbuljongtärningar
ca 2-3 msk fransk senap
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl hackad gräslök
Strimla skinkan och skär sellerin i bitar. Stek köttstrimlorna i smöret tills de fått lite färg. Krydda eventuellt med svartpeppar. Lägg över köttet i en traktörpanna och tillsätt selleri, buljongtärningar och senap. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och crème fraiche. Lägg i gräslöken, spara lite till garnering. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
Strö över resten av gräslöken och servera med pasta.