Det här åt jag till middag tidigare i veckan. Gjorde några småändringar, men ursprungsreceptet hittade jag i en av mammas tidningar. Passade även på att använda mig av en av
fonderna jag fick från Knorr. Inte dumt alls. Blev en riktigt fräsch rätt tack vare äpplena och äppeljuicen. Och kyckling och bacon är ju alltid en lyckad kombo! Klart på en kvart var det också, liksom de flesta rätter jag lagar. Nog för att jag gillar att stå i köket, men samtidigt är mitt tålamod helt obefintligt, så det här var alldeles lagom tidskrävande. Och gott! Testa vettja!
Pasta med kyckling och äpple, 4 portioner
4 portioner pasta
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 pkt bacon
2 äpplen
salt, peppar
1 tsk vetemjöl
2½ dl mellangrädde
1½-2 msk kycklingfond
½-1 dl koncentrerad äppeljuice
Skär kycklingfilén i bitar. Hacka löken och skär baconet i bitar. Kärna ur och skiva äpplena. Stek kycklingfilé och lök. Flytta över till en traktörpanna. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Lägg ner i traktörpannan. Salta och peppra. Stek äppelskivorna hastigt och lägg dem åt sidan. Strö vetemjöl över grytan och rör om. Tillsätt grädde och fond. Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med äppeljuice.
Rör till sist ner äppelskivorna och servera såsen med pastan.