Lördagens middag. Det brukar finnas lite olika recept uppsatta i charken på jobbet som kunderna kan ta med sig hem och inspireras av, och det här är ett som jag fastnade för. Gjorde nån småändring men i övrigt kommer receptet alltså från Coop. Blev riktigt gott! Nästa gång ska jag testa att byta ut brieosten mot en ost med lite mer smak, så som chèvre eller kanske en smakrik ädelost.
Briefylld lax med soltorkade tomater, ca 6 portioner
ca 1,2 kg laxfilé
1 purjolök
70 g babyspenat
1-2 msk citronsaft
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
150-200 g brieost
100 g soltorkade tomater
citronpeppar
Sätt ugnen på 200°C. Ta bort eventuella ben från laxen och skär bort skinnet. Skiva purjolöken och lägg den tillsammans med spenat i en smord ugnsfast form. Pressa över citronsaft, krydda med salt och svartpeppar och ringla över olivolja. Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Krydda med salt, svartpeppar och citronpeppar och sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. (Om du använder ugnstermometer ska fisken ha en innertemperatur på 52°C).
Servera med kokt pasta och förslagsvis en klick gräddfil.