Grillade serranolindade tigerräkor med halloumiost
Datum: 2010-05-11 Tid: 23:52:22
Det här kan va det absolut godaste jag vet. Både jag och mamma är helt tokiga i den här rätten, som ju är mitt bidrag till
tapastävlingen. Receptet finns att läsa även där, men tänkte att det var lika bra att lägga upp det här också. För mig är det här riktig gourmetmat; det är en härlig lyxkänsla över det samtidigt som det är väldigt enkelt att göra. Vill man kan man servera med t.ex. wokade grönsaker för att på så vis göra det till en ordentlig middag. Har ni aldrig ätit tigerräkor (eller scampi som de också heter) förut måste ni lova att testa det här receptet, de är helt fantastiskt goda att grilla!
Grillade serranolindade tigerräkor med halloumiost, 4 portioner
16 stora råa tigerräkor, skalade
2 msk olivolja
1 msk hackad citronmeliss
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
8 skivor serrano
ca 200 g halloumiost
4-5 träspett
Tina räkorna om de är frysta och lägg träspetten i blöt. Hacka vitlök och citronmeliss fint och blanda med oljan. Smaka av med salt och peppar. Pensla eller doppa räkorna i marinaden och låt stå en stund. Dela skinkan i halvor så det blir 16 avlånga remsor. Linda in varje räka i en skinkremsa och trä upp på spetten. Sätt ugnen på grilläge, lägg spetten på galller med en vattenfylld långpanna under (eller lägg dem på utegrillen) och grilla räkorna tills de blivit rosa, ca 5 minuter. Vänd efter halva tiden. Dela osten i avlånga bitar och pensla med resten av marinaden. Ta ut räkorna när de är klara. Lägg osten på gallret och grilla tills den fått fina ränder. Lägg upp på tallrik, dra några varv med pepparkvarnen och dekorera med citronmeliss.
Servera med en klick sweet chilisås.
Kommentarer
Trackback