Såsen till den här gratängen blir så god! Ni måste testa! Hade ingen färsk basilika utan tog torkad i stället. Och när gratängen var färdig insåg jag att jag totalt hade glömt bort att fixa någonting till. Magen skrek efter mat och jag kände inte alls för att ställa mig och koka ris, pasta eller nåt liknande så det fick bli en nödlösning med lite gurka och körsbärstomater i stället. Receptet kommer från början från Tasteline.
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika, 4 portioner
4 kycklingfiléer
smör att steka i
1-2 tomater
1 kruka basilika (el. 2 msk torkad)
ca 3 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Putsa kycklingfiléerna och banka ev. ut dem om de är ojämna. Stek i smör tills de fått lite färg. Lägg över i en ugnsfast form. Skiva tomaterna tunt och lägg dem ovanpå filéerna. Repa av basilikabladen, hacka och strö över. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ca 20-25 minuter.
Servera med sallad, haricot verts och ris eller pasta.