Laxpasta med saffranssås
Datum: 2010-10-08 Tid: 10:16:00
Här kommer äntligen laxreceptet jag lovordat så. Det här med smaksatt crème fraiche alltså, det gillar jag. Supersmidigt att bara blanda med grönsaker man gillar och t.ex. kyckling, lax eller räkor. Et voilà, så har man fått en smarrig måltid som faktiskt smakar lite lyxigt. Klart på en kvart och är en fröjd både för öga och smaklökar. Testa!
Laxpasta med saffranssås, 4 portioner
4 portioner pasta
4 laxfiléer (ca 400-500 g)
250 g broccoli
1 gul paprika
1 rödlök
matfett till stekning
200 g körsbärstomater
½ dl vitt vin
2 burkar crème fraiche saffran & tomat
salt, peppar
ev. citronpeppar
Koka pastan. Skär laxen i ganska stora tärningar. Skär broccolin och paprikan i bitar. Hacka löken. Fräs i matfett i en stekpanna tills laxen är genomstekt och grönsakerna mjuknat. Halvera tomaterna och blanda ner dem. Tillsätt vin och crème fraiche. Låt laxpannan bli varm. Krydda och smaka av.
Servera med pastan.
Trackback