Bildkälla: Knorr.
Pasta med sparris, chèvre och valnötter, 4 portioner
400 g bredbandspasta av bra kvalité
2 l vatten
2 Fond ”DU CHEF” Vegetable
250 g sparris
smör att steka i
Valnötskräm
250 g chèvreost
2 dl valnötter
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl mjölk
1 skiva formbröd, gärna fullkorn
2 msk riven parmesan samt lite att hyvla över
1 krm salt
2-3 drag från svartpepparkvarnen
Tomatsallad
2-3 tomater
½ gul paprika
½ rödlök
1 msk färskpressad citron
2 msk olivolja
3-4 blad basilika
salt, peppar
Börja med valnötskrämen. Blötlägg brödet i mjölken. Mixa samman med ½ dl valnötter, vitlök, parmesan, salt, peppar och olivolja. Smula i drygt hälften av chèvren och rör om. Det kommer att vara en ganska hård smet.
Koka upp vattnet till pastan och lägg i fonden. Skala den sista biten av sparrisen och skär i bitar. Stek i smör och salta och peppra. Ställ undan. Gör tomatsalladen. Skär bort kärnan från tomaten. Skala och finhacka rödlöken, strimla paprika och basilika. Blanda samman med olja, citron, salt och peppar. Lägg pastan i buljongen och koka al dente (med tuggmotstånd). Ta några skedar av buljongen för att göra valnötskrämen följsam. Häll av pastavattnet och vänd pastan i valnötskrämen. Strö över resten av valnötskärnorna, smula över chèvre och lägg på sparrisen.
Servera pastan med lite svartpeppar och hyvlad parmesan samt tomatsallad.