Här kommer receptet på räkrullarna jag gjorde i torsdags. Innan mamma och pappa åkte i fredags morse var de inne och sa hej då till mig, och då sa även mamma att hon tyckte att de här rullarna faktiskt var himla goda. Gissar att hon precis hade varit och nallat en i kylen. Jag kan bara instämma: de var riktigt goda! Det var längesen jag åt pepparrot, gör sig väldigt bra i såna här röror. Gott till kallrökt lax också!
Det fina med rullarna är att man med fördel kan göra dem i förväg och sen ta fram dem ur kylen och skära upp dem när det är dags att äta.
Räkrullar med pepparrot, 18 st
3 mjuka tunnbröd
250 g skalade räkor
2 hårdkokta ägg
1 pkt surimisticks (crabfish) à 100 g
1 dl creme fraiche
1-1½ msk riven färsk pepparrot el. på tub
1 knippe gräslök
salt, svartpeppar
ev. lite citronpeppar
Lägg undan 20 räkor till garnering och hacka resten. Låt dem rinna av om de är blöta, så att inte röran blir tunn. Skala äggen och hacka dem och crabfishen. Blanda räkor, ägg och crabfish med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med gräslök och kryddor. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop från långsidan. Rulla sedan in dem i plastfolie och låt vila i kylskåpet i någon timme.
Skär varje rulle i 6 delar. Garnera med räkor och örter.