Vi har ju som sagt en tradition här hemma att testa en ny rätt varje julafton. I år blev det de här laxkrustaderna med pepparrot och knaperstekt bacon. Receptet kommer från början från Allas, men jag har modifierat dem lite. De blev riktigt goda och passar fint på buffébordet. Kanske nåt till kvällens nyårsfirande?
Krustaderna ska helst ätas direkt efter att de fyllts eftersom de blir lite degiga efter ett tag. Inte lika goda dagen efter, med andra ord.
Laxkrustader med pepparrot, 24 st
24 minikrustader
125 g färskost med pepparrot
200 g skivad färskrökt lax
1 liten knippa persilja
salt, peppar
Garnering140 g knaperstekt bacon
persilja
Mjukrör färskosten något. Skär laxen i mindre bitar och hacka persiljan. Blanda med färskosten. Krydda och smaka av. Ställ in i kylen fram till servering.
Sätt krustaderna på ett fat. Klicka i laxröra och garnera med bacon och persilja.